top of page
Mooie snijbiet.jpg

Cursus Voeding Leeft

2 zaterdagen in Koudekerke

Zaterdag18 februari Ontdek de levenskracht in voeding

 

10 - 12u  Geschiedenis van de landbouw en de voedingswetenschap. Een inleidende les, geschiedenis landbouw en voeding. Neerzetten begrip vitaliteit (levenskracht) van voeding. In deze lessenserie krijg je een nieuwe kijkrichting aangeboden als het gaat om voedingskwaliteit. Voeding is meer dan een verzameling stofjes.

 

12-13.15u  Lunch

                       

13.15-15u  Kijken naar plantengroei. En daarin de elementen (krachten) van aarde, water, vuur en licht/lucht ontdekken. Deze les geeft je een ingang om via de botanie vitaliteit van (voeding)planten op het spoor te komen.  

15-15.30u  Pauze

15.30-17.15 Wortel-, blad-, bloem/vruchtgewassen Is er kwaliteitsverschil tussen wortel, -blad/stengel- en bloem/vruchtgewassen? En zo ja, hoe werken de verschillende plantendelen voor de mens?

                       

Zaterdag 4 maart Vitaliteit van dierlijke producten, en granen

 

10 - 12u  Melk, melkproducten en vlees. Waarom zijn er zoveel mensen allergisch voor melk? Wat ís melk eigenlijk? En welke bewerkingen ondergaat die in onze tijd? En biologische (dynamische) melk, is die anders? Is melk alleen voor kalfjes? Wel of geen vegetariër of veganist?

 

12-13.15u Lunch

 

13.15-15u   Granen, koolhydraten en bewustzijn. Steeds meer mensen hebben moeite met het verteren van koolhydraten, met name die van granen. Is stoppen met het eten van brood (en andere graanproducten) wel de beste oplossing? Wat is de speciale kwaliteit/kracht van graangewassen? Is er verschil tussen biologisch en gangbaar geteelde granen?

                     

15-15.30u Pauze

 

15.30-17u  Koken met liefde & met de elementen Vitaliteit in de keuken. Wat doen de verschillende bereidingswijzen met de levenskrachten in voeding? Hoe werkt rauwkost in vergelijking met verwarmde voeding?

bottom of page