top of page

Recensies

Jan Diek van Mansvelt, voormalig hoogleraar biologische landbouw aan de universiteit van Wageningen schreef:

'Prachtig dat het jullie gelukt is de rode draad van veerkracht, levenskwaliteit en eigenheid vast te houden, en veel vormen, doorheen de hele voedselketen, te belichten.'

Ineke Fienieg, natuurvoedingskundige van Voedwel, is enthousiast over ons boek, lees hieronder haar blog (www.voedwel.nl): 

Eindelijk weer eens een zinnig boek over voeding.

In dit boek vind je geen populaire praatjes, geen bangmakerij, geen goeroes, geen superfoods, maar een goed gedocumenteerd verhaal. Leidraad van het verhaal is het ontstaan en behoud van vitaliteit of levenskracht in bodem, planten en dieren en wat dit betekent voor de voedingskwaliteit. 

In het boek komen mensen aan het woord die op de een of andere manier werken aan of met vitale voeding. Niet alleen boeren en telers, maar ook een zaadteler, compostmaker, kaasmaker, docenten, diëtist, artsen, wetenschappers, onderzoekers, kok en natuurvoedingskundigen.

Geen recepten (nou ja, twee) maar genoeg informatie voor iedereen die zich goed, gezond en bewust wil voeden of misschien nog wat twijfelt over het nut van biologische en biologisch dynamische voeding.

Van harte aanbevolen! Ineke Fienig

Henk Schutte, wijsgerig bioloog over het boek:

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n voedingsman. Op mijn 56e moet ik opbiechten dat Barstensvol Leven mijn eerste voedingsboek is dat ik gelezen heb. En geen haar op mijn hoofd heeft daar spijt van: dit boek is echt heel diepgaand en toch niet langdradig, maar mooi beknopt.

De keus van de auteurs voor de interview-structuur is een gelukkige. Je maakt echt even kennis met een individu en zijn visie op het onderwerp. Dat maakt het persoonlijk en minder abstract en beter leesbaar. Toch worden de filosofische thema’s niet uit de weg gegaan. Integendeel. Filosofische vragen worden moedig aangepakt en naar beneden gehaald naar de praktijk. Doordat verschillende mensen aan het woord komen ontstaat er een palet aan gezichtspunten. Geen monocultuur dus. Maar echte vruchtwisseling.

Marianque den Draak, vitaliteitsdeskundige:

Na de lezing van Petra Essink, heb ik haar boek BarstensvolLeven aangeschaft. Als vitaliteitsdeskundige ben ik erg blij dat ik m'n voorkeur en adviezen voor vitale voeding kan illustreren met dit boek! Het boek zelf staat vol met schitterende illustraties. Wat een genot.
Verschillende mensen met diverse achtergronden doen hun verhaal,met prachtige foto's. Afbeeldingen van onderzoek dat de levenskwaliteit van voeding onderzoekt, als kunstwerken zo mooi.
Het boek is zó compleet; verschillende manieren om groente te kweken en hun effect op hun vitaliteit, wat is een gezond afweersysteem, wat is verteren psychologisch/menskundig gezien + de samenhang met het verwerken van indrukken, de vraag of grond noodzakelijk is voor groentes en zo ja, wat voor een grond?
Dit boek kan ik aanraden aan iedere zieke, verzorgende, verplegende, opvoeder, schooldirecteur, ziekenhuisdirecteur, boer, groenteboer en aan wie-van-eten-houdt!


 

Hanna van Egmond-Schep:

'Soort van per ongeluk kocht ik uw boek Barstensvol leven. 

Ik was op zoek naar een boek over groenten. Een vriendin van mij noemde uw boek. 

En in een opwelling kocht ik het. 

Eerst baalde ik even, want er stonden geen recepten in. Maar ja, ik had het gekocht dus ik moest het maar gaan lezen. 

En wat ben ik blij met deze 'miskoop'! 

Ik wist heel weinig van landbouw, we aten wel bio en voor onze jonge kids wilden we in ieder geval de dierlijke producten BD doen omdat bijv die melk niet gehomogeniseerd werd. 

Maar wat heb ik enorm veel geleerd van uw boek, nu al en ik ben nog maar bij het zaad! 

Ik wil u en uw collega Paul Doesburg via deze weg heel hartelijk bedanken voor jullie goed doorwrochte en enorm actuele boek! 

Jullie hebben ons leven echt verrijkt en zonder recepten toch ook onze maaltijden! 

Heel erg bedankt en ik ga nu met veel plezier weer verder lezen!' 

bottom of page