Workshops

Paul Doesburg verzorgt workshops en lezingen over voedingskwaliteit met behulp van de resultaten van zijn onderzoek. Ervaar zelf welk leven er in voeding schuilt en waarom voor een werkelijk duurzame landbouw een leven-inclusieve kijk op voeding onontbeerlijk is.

 

Petra Essink verzorgt workshops over voeding en voedingskwaliteit, meestal inclusief een proeverij, omdat je kwaliteit moet ervaren.

‚Äč

Kijk bij Nieuws voor actuele cursussen en workshops of kijk op www.petraessink.nl/agenda

Interesse?

Laat het ons dan weten en neem contact met ons op! Graag lichten we de thema's toe en bespreken we de mogelijkheden.

Voorbeelden

Kwaliteit in beeld

Voedsel gaat tegenwoordig om de inhoudsstoffen, niet om het product dat we in onze mond stoppen. Maar inhoudsstoffen alleen zijn ontoereikend voor het begrijpen van vitaliteit, veerkracht en eigenheid. Met de kristallisatiemethode probeer ik meer over de kwaliteit  van onze voeding te zeggen dan op basis van inhoudsstoffen alleen. Hoe?, en wat dat betekent voor jouw als producent of consument ervaar je in deze workshop.

- door Paul Doesburg

Melk, lust je het rauw?

Een workshop (inclusief proeverij) waarin je antwoord krijgt op onderstaande vragen: Waarom zijn er zoveel kinderen allergisch voor melk? Wat ís melk eigenlijk, en welke bewerkingen ondergaat die? En biologische (dynamische) melk, is die anders? Is melk goed voor jong én oud? En wat is pasteuriseren, homogeniseren, bacterofugeren, en filtreren van melk? Is rauwe melk niet gewoon het aller-gezondst? - door Petra Essink

Groei en differentiatie in de moestuin

Hoe groeit een plant eigenlijk? Als je goed kijkt kun je twee basislevensprocessen herkennen. In de biologische (en biodynamische) teelt van groentegewassen is naast groei ook de afrijping (de differentiatie) erg belangrijk. Waarom is dat zo en kun je dat ook proeven? En is er, vanuit dit perspectief gezien, verschil tussen hybride en zaadvaste rassen?- door Petra Essink

Eet levensprocessen

De schijf van vijf, wie is er niet groot mee geworden? Door elke dag voldoende uit elk vak van de schijf te eten, zorg je volgens het voedingscentrum voor variatie en krijgt je lijf wat het nodig heeft. Als het om vitaliteit gaat kom je er niet met de schijf van vijf. Vitaal eten vraagt om voedsel dat is ‘afgestemd’ op de levensprocessen die zich in je lichaam voltrekken. Vanuit dit oogpunt is het advies: eet zowel wortel-, stengel, blad-, bloem-, vrucht- en zaadgewassen. Waarom? Dat onderzoeken we in deze workshop. - door Petra Essink

© 2016 | Barstensvol Leven